SM-guld, avslutning på märkessimskolan och poollivräddareutbildningen helg 2/2

Det har hänt verkligen mycket hos Livräddarna Skövde på sista tiden.

SM-guld:

Med på bilden är från vänster: Åsa Johnsson, Mattias Thorsson, Elisabeth Enroth, Ellen Carlsson, Julia Elm, sittande Fredrik Lindgren, saknas gör Johan Beckne.

I helgen (6/5) var Livräddarna Skövde på SM i livräddning i Göteborg. Tävlingsformen var nordisk lagkapp. Vi deltog med två lag, ett damlag och ett herrlag. Damerna gjorde så bra ifrån sig att dom tog hem guldet, uppslutningen av lag på damsidan var tyvärr inte så bra i år dock.
Herrarna var ynka 65 hundradelar från en finalplats och där med en medalj men slutade på fjärdeplats.
Under Banketten på kvällen delades det ut förtjänstplaketter och där fick vår medlem Åsa Johnsson en i silver för gott arbete inom Svenska Livräddningssällskapet.

Avslutning av Märkessimskolan:

I söndags den 7 Maj så hade vi våran avslutning av vårens Märkessimskola, Viola, Ellen, Mattias och Jonatan hjälpte Hanna som är ansvarig, Hannas kommentar till avslutningen:

Tiden går fort när man har roligt och det var redan dags för avslutning på våran märkessimskola, de märken som tagits under simskolan har varierat allt ifrån doppingen upp till silverbojen.

Avslutningen bestod av ett Livräddarspel som hade fått gladiatorerna på TV4 att skaka av rädsla, vi skakade av skratt istället.

Efter de olika tävlingsgrenarna blev det fika och diplomutdelning.

Har varit en fantastiskt rolig simskola att driva med underbara deltagare.

Klicka på bilderna nedan för att få dem större:

Poollivräddareutbildning helg 2/2 och examen:

Helgen 29-30 April så hade föreningen poollivräddareutbildning helg 2/2  av kursen och examen, Mats,Lisa,Mattias,Emil,Daniel,Joel och Emelie assisterande kursansvariga Hanna under helgen, Hannas kommentar till helgen:

Deltagarna återvänder till Skövde efter tre veckors uppehåll med självstudier och träning på hemmaplan. Helg nummer två håller ett bra tempo bestående av MYCKET praktiskt träning, deltagarna har verkligen fått visa och öva på det som gåtts igenom under dessa veckor. De praktiska övningarna har genomförts både i vatten och på land med utbildade markörer från föreningen. Att se den utveckling deltagarna gjort under denna utbildning både med sig själva samt vid både vattenlivräddning och första hjälpen är underbart att se.

Jag är mycket nöjd med både helg nummer två, med kursen som helhet samt otroligt stolt över alla deltagare och våran förening.

Klicka på bilderna nedan för att få dem större: