Första-hjälpen och sjukvård

Sjukvårdstationer har vi i många av våra utbildningar.Livräddarna Skövde är en förening som genom åren har utvecklat sig till en organisation känd för sitt kunnande inom första-hjälpen och sjukvård. Den grupp som sätter samman föreningens utbildningar består av yrkesverksamma sjuksköterskor, sjukgymnaster och brandmän – där evidensbaserad vård och/eller beprövad erfarenhet skall vara ledorden. Föreningens instruktörer har stor vana av att både utbilda inom den enklaste delen av första hjälpen, men även att utbilda både badvakter/poollivräddare/badmästare, räddningstjänst, undersköterskor och poliser i avancerat akut omhändertagande på skadeplats. Vi utbildar också idrottslärare, taxiföretag och privatpersoner inom första-hjälpen och sjukvård.

Nedan följer de utbildningar vi kan erbjuda inom första-hjälpen och mer avancerad sjukvård

  • Introduktionskurs i livräddning:

I denna kurs får du som deltagare smaka på olika områden inom första-hjälpen – du får viss teoretisk utbildning inom anatomi, blödningar, hjärnskakning och omhändertagande av drunkning. Du kommer även få möjlighet att lära dig grundläggande hjärt-lungräddning med inriktning mot vuxna. Utöver det får du prova på vattenlivräddning kopplat till bassäng. Moment som du får prova på är förlängda armen, sätt att ta sig ned i vattnet, användande av livboj och enklare dykteknik utan utrustning.  Detta är en introduktionskurs så det finns inga slutprov på denna kurs men den ger heller inget tillträde till arbetsmarknaden såsom t ex poollivräddare gör.

  • Skräddarsydda utbildningar:

Du som kund (oavsett om du är privatperson eller företag/myndighet) kan själv inkomma med en kravspecifikation på vad du behöver utbildning inom så får vi se om det är så att vi kan lösa det. Exempel på utbildningar vi kan genomföra är akut omhändertagande av de flesta medicinska tillstånd (t ex andningsbesvär, diabetes, bröstsmärtor, drunkning, stroke och epilepsi mm). Vi kan även utbilda inom traumaomhändertagande av t ex skallskador och hjärnskakning, frakturer, nack och ryggskador samt buk och bröstkorgsskador. Vill du plocka delar från olika kurser går även det bra för att du som kund verkligen ska kunna få exakt det du önskar till din utbildning. Dessa kurser saknar dock certifiering från vår riksorganisation – däremot skriver vi kursintyg till dig som arbetsgivare på kursen samt dess innehåll till er

Kontakta oss för mer information via ”kontaka oss” i menyn ovan.