Träningstider & pass

Träning

Tisdagar 18:30 – 19:30
Torsdagar 18:30 – 19:30
Söndagar 17:00 – 18:30

Vi har våra träningar i motionsbassängen (den med hopptornet) på Arena Skövde Bad.
Våra träningar leds alltid av en tränare som är Poollivräddare/Badvakt, utbildad i HLR och har genomgått tränarutbildningen. Det är för att upprätthålla en hög säkerhet på träningarna.

Ett vanligt träningspass består oftast av insim (uppvärmning ca 200 meter). Därefter är det olika övningar i vattenvana och vattenlivräddning, simteknik, styrketräningsövningar och dykövningar. Vi håller även på med fridykningsövningar (mask, fenor och snorkel). Träningen syftar till att upprätthålla och utöka de kunskaper man lärt sig under kurser samt att förbereda sig inför sommarens bevakning.

Tänk på att du tränar utifrån DIN EGEN FÖRMÅGA och inte behöver hålla samma tempo som de andra eller göra samma antal/övningar som de andra. Vi tränar alla samtidigt på flera av våra pass vilket gör att nybörjare och mer avancerade tränar sida vid sida.
Då det är lätt för dig som är ny att ryckas med i dom mer erfarna tempo ber vi dig ta det lugnt, orka hela vägen och få då ut mer av träningen!

Krav för att vara med på våra pass

För att få träna med oss ska du kunna simma 200m sammanhängde (varav 50m ska vara på rygg). Vi har också ett ålderskrav att du ska fylla 15år i år eller vara äldre. Detta beror på att vissa moment kräver en viss mognad och att man är utvecklad i kroppen. Vi tränar också på skadestationer vilket innebär att man övar på akut omhändertagande vid olycka.

Då vi ser detta som en lika viktig del som vattenlivräddningen måste
medlemmarna kunna ta till sig av situationens allvar.

Bli medlem i föreningen

Du har möjlighet att provträna 3 träningar gratis, det är bara att säga till i kassan på Arena Skövde Bad att du ska provträna med Livräddarna Skövde. Tycker du detta är kul och vill fortsätta är du varmt välkommen att bli medlem i föreningen.
För att bli medlem behöver du betala in medlemsavgift till både Livräddarna Skövde och Svenska Livräddningssällskapet. Dels för att få träna med oss samt för att få en försäkring. Till Livräddarna Skövde betalar du in på Plusgiro konto 407 03 30-8 enligt nedanstående . Det är viktigt att du skriver ditt namn i meddelande fältet  och fullständigt personnummer så vi vet vem som betalat in. Sedan så önskar vi att du fyller i adress, e-mail och telefonnummer på våran kontaktsida här så skickas in till våran medlemsansvarig, gäller det familjemedlemskap så skriver du alla personernas uppgifter när du skickar in.

Årsavgift familjemedlemskap, gäller 2 vuxna + barn skrivna på samma adress 500 kr
Årsavgift för enskild person 350 kr
Terminsavgift för enskild person 250 kr
Stödmedlem för enskild person 50 kr/år (för t ex föräldrar)

Till Svenska Livräddnings Sällskapet kostar det 100kr om du är upp till 25år, 200kr om du är över 25år. I den ingår försäkring samt medlemstidningen – Sim & Liv, för bli medlem där så gå in på länken nedan.
Till Svenska Livräddningssällskapets medlemssida.