Träningstider & pass

Träning

Tisdagar18:30 – 19:30
Söndagar17:00 – 18:30

Vi har våra träningar i motionsbassängen (den med hopptornet) på Arena Skövde Bad.
Våra träningar leds alltid av en tränare som är Poollivräddare/Badvakt, utbildad i HLR och har genomgått tränarutbildningen. Det är för att upprätthålla en hög säkerhet på träningarna.

Ett vanligt träningspass består oftast av insim (uppvärmning ca 200 meter). Därefter är det olika övningar i vattenvana och vattenlivräddning, simteknik, styrketräningsövningar och dykövningar. Vi håller även på med fridykningsövningar (mask, fenor och snorkel). Träningen syftar till att upprätthålla och utöka de kunskaper man lärt sig under kurser samt att förbereda sig inför sommarens bevakning.

Tänk på att du tränar utifrån DIN EGEN FÖRMÅGA och inte behöver hålla samma tempo som de andra eller göra samma antal/övningar som de andra. Vi tränar alla samtidigt på flera av våra pass vilket gör att nybörjare och mer avancerade tränar sida vid sida.
Då det är lätt för dig som är ny att ryckas med i dom mer erfarna tempo ber vi dig ta det lugnt, orka hela vägen och få då ut mer av träningen!

Krav för att vara med på våra pass

För att få träna med oss ska du kunna simma 200m sammanhängde (varav 50m ska vara på rygg). Vi har också ett ålderskrav att du ska fylla 15år i år eller vara äldre. Detta beror på att vissa moment kräver en viss mognad och att man är utvecklad i kroppen. Vi tränar också på skadestationer vilket innebär att man övar på akut omhändertagande vid olycka.

Då vi ser detta som en lika viktig del som vattenlivräddningen måste
medlemmarna kunna ta till sig av situationens allvar.

Förnya medlemskap eller bli medlem i föreningen

Du har möjlighet att provträna 3 träningar gratis, det är bara att säga till i kassan på Arena Skövde Bad att du ska provträna med Livräddarna Skövde. Tycker du detta är kul och vill fortsätta är du varmt välkommen att bli medlem i föreningen.
För att bli medlem behöver du betala in medlemsavgift till både Livräddarna Skövde och Svenska Livräddningssällskapet. Dels för att få träna med oss samt för att få en försäkring. Till Livräddarna Skövde betalar du in på Plusgiro konto 407 03 30-8 enligt nedanstående . Det är viktigt att du skriver ditt namn i meddelande fältet  och fullständigt personnummer så vi vet vem som betalat in. Sedan så önskar vi att du fyller i formuläret längre ner på sidan så vi får alla dina uppgifter.

Medlemsavgift200 SEK
Träningsavgift halvår200 SEK
Träningsavgift helår300 SEK
Som exempel, vill du både vara medlem och träna i ett helt år, så blir din kostnad 500 SEK

Till Svenska Livräddnings Sällskapet kostar det 50 kr per år om du är barn 0-17 år,100 kr per år om du är 18-25 år, 200 kr per år om du är över 26 år, de har även familjemedlemskap 350 kr per år för boende på samma adress.  I den ingår försäkring samt medlemstidningen – Sim & Liv, för bli medlem där så gå in på länken nedan.
Till Svenska Livräddningssällskapets medlemssida.

Notera att när du är medlem i föreningen så är det medlemsavgift per kalenderår som gäller, så om du önskar att vara med i föreningen så viktigt du betalar den i början av varje nytt år/termin, och vi önskar att även du som redan är medlem fyller i formuläret nedan efter det att du har betalt in medlemsavgiften.

Dock så har Svenska Livräddningssällskapet ett annat system, där är det medlemskap 12 månader framåt från det datum du betalade in senast som gäller, de skickar ut ett mail när det är dags att betala in ny avgift om man önskar att vara fortsatt medlem.Viktigt att veta om att vi har som krav att man måste vara medlem i Svenska Livräddningssällskapet för att kunna vara medlem i Livräddarna Skövde.

  Välj typ av medlemskap:

  Behandling av personuppgifter:
  Som medlem i denna förening kommer föreningen att behandla flertalet personuppgifter om dig. Detta gör vi för att kunna administrera vår verksamhet i Livräddarna Skövde. Föreningen har ansvaret för att behandlingen av personuppgifterna sker enligt gällande lagstiftning. Om du har skyddade uppgifter kontakta föreningens medlemsansvarige för att ansöka om medlemskap. Kontaktar medlemsansvarige gör du här: här.

  Jag har tagit del av ovanstående information

  Ange dina personuppgifter(om det gäller familjemedlemskap så blir det kontaktpersonen):

  Notera att alla fält är obligatoriska.

  Säkerhetsfunktion , var vänlig och knappa in koden nedan i inmatningsfältet.

  captcha