Träningstider & pass

Träning

Tisdagar18:30 – 19:30
Söndagar17:00 – 18:30

Vi har våra träningar i motionsbassängen (den med hopptornet) på Arena Skövde Bad.
Våra träningar leds alltid av en tränare som är Poollivräddare/Badvakt, utbildad i HLR och har genomgått tränarutbildningen. Det är för att upprätthålla en hög säkerhet på träningarna.

Ett vanligt träningspass består oftast av insim (uppvärmning ca 200 meter). Därefter är det olika övningar i vattenvana och vattenlivräddning, simteknik, styrketräningsövningar och dykövningar. Vi håller även på med fridykningsövningar (mask, fenor och snorkel). Träningen syftar till att upprätthålla och utöka de kunskaper man lärt sig under kurser samt att förbereda sig inför sommarens bevakning.

Tänk på att du tränar utifrån DIN EGEN FÖRMÅGA och inte behöver hålla samma tempo som de andra eller göra samma antal/övningar som de andra. Vi tränar alla samtidigt på flera av våra pass vilket gör att nybörjare och mer avancerade tränar sida vid sida.
Då det är lätt för dig som är ny att ryckas med i dom mer erfarna tempo ber vi dig ta det lugnt, orka hela vägen och få då ut mer av träningen!

Kom ihåg att inte gå i vattnet förrän tränaren har gett startsignalen när vi använder vår Livräddarna-tagg, och att lämna bassängen när passet är över. Om du vill simma utanför de schemalagda träningstiderna måste du använda ett annat inträde än det för Livräddarna Skövde.

Krav för att vara med på våra pass

För att få träna med oss ska du kunna simma 200m sammanhängde (varav 50m ska vara på rygg). Vi har också ett ålderskrav att du ska fylla 15år i år eller vara äldre. Detta beror på att vissa moment kräver en viss mognad och att man är utvecklad i kroppen. Vi tränar också på skadestationer vilket innebär att man övar på akut omhändertagande vid olycka.

Då vi ser detta som en lika viktig del som vattenlivräddningen måste
medlemmarna kunna ta till sig av situationens allvar.