Information om coronapandemin

Med anledning av Coronapandemin och dess inverkan på landets bad, stränder och utomhusbassänger och som en del av civilsamhällets ideella organisationer delar Svenska Livräddningssällskapet (SLS) med sig av sina expertkunskaper. Det handlar om att främja, förebygga och avhjälpa i syfte att öka säkerheten för allmänheten på landets friluftsbad.
När samhället nu står inför denna speciella situation på grund av pandemin är det självklart för Svenska Livräddningssällskapet att bidra med organisationens samlade kunskaper och erfarenheter kring ett tryggare strand- och badliv.
I och med detta har vi tagit fram informationsmaterial som fritt kan användas av landets kommuner och regioner samt verksamhetsansvariga på landets friluftsbad. Vi kallar dessa för:
Strandvett
Poolvett
Svenska Livräddningssällskapet följer Folkhälsomyndighetens (FHM) föreskrifter och allmänna råd för att bidra till att minska och förhindra smittspridning. Organisationen följer löpande FHM, Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSB) och regeringens uppdateringar vad gäller Corona/Covid-19.

https://svenskalivraddningssallskapet.se/sakerhet/strand-och-poolvett-under-coronapandemin