Vi är inte barnvakter!

Bristande tillsyn från föräldrar är ett problem som personal på badanläggningar dagligen stöter på.Vid uppmärksammande av detta möts personal bland annat av djupa suckar, ögonrullningar samt ibland rena oförskämdheter när man ”stör” dom vuxna i deras mobilanvändande, bastubadande, solande, bokläsning eller jobb bakom datorn/paddan för att påminna dom om att deras barn inte ska vistas ensamma i vattnet.

Som personal har man ansvar för att upprätthålla säkerheten – det innefattar bland annat att uppmärksamma badgäster om de regler som finns men även att vid behov även tillrättavisa. Ytterst kan det gå så långt att vårt förebyggande arbete går över i en direkt räddning tyvärr.

Som badgäst har man ett ansvar i att följa de säkerhetsregler som finns framtagna på den badanläggning man besöker.Föräldrar och/eller andra vuxna som följer med barn ska hålla dessa under uppsikt och säkerställa att barnet/barnen har den tillsyn och hjälp det/de behöver beroende på ålder, utveckling och andra omständigheter, detta står bland annat beskrivet i föräldrabalken kapitel 6 paragraf 2.
Ibland tar det bara några sekunder innan livet förändras för alltid. Underskatta ALDRIG riskerna för drunkning och var rädda om era barn!

OBS! Bilden är arrangerad! Livräddare och barn mår bra och hade en väldigt roligt fotosejour tillsammans.

Tack till Arena Skövde bad för utlåning av pool och fotograferingsmöjligheter samt för erat engagemang i vårat drunkningsförebyggande arbete!